Ett år med min lilla blå

7 05 2012

En tidig morgon den 25 Mars 2011 så stod jag och väntade på att den lilla elektronikbutiken i min hemstad Karlshamn skulle öppna.  Detta var nämligen dagen då Nintendo skulle släppa sin 3DS. Och som den Nintendo fanboy jag varit hela mitt liv så ville jag ju naturligtvis vara först i stan med att lägga vantarna på en. Jag var till och med där kvällen före och fick klämma och känna lite på ett exemplar och försökte övertala killen i kassan redan då sälja den till mig, men det gick han inte med på.Men det visade sig  att mina fantasier om att få trängas och slåss för att få tag på en av konsolerna inte stämde alls. Där stod jag helt ensam denna tidiga morgon och väntade. Det var tydligen bara jag som var intresserad av Nintendos nya lilla skapelse i denna staden.

Nu såhär lite mer än ett år senare så tänkte jag visa vad min lilla blå, bärbara 3d-maskin givit mig för spelupplevelser

Här är den lilla samling av titlar jag införskaffat  hittills.

Pilotwings Resort: Detta blev mitt allra första spel som följde med hem redan på releasedagen. Det fanns ju i ärlighetens namn inte så mycket att välja på. Så efter att velat ett tag mellan Street Fighter och Pilotwings så föll lotten tillslut på det sistnämnda med tanken att det ger nog den bästa första 3d upplevelsen.

Lego Star Wars III:  Mest för att jag ville ha nåt mer att spela på maskinen så köpte jag detta. Kanske inte just någon kanon titel men det var ganska underhållande under ett par timmar. 3D effekterna minns jag inte ens, så de var nog inte så bra.

Dead or Alive/ Dimensions:  Oj fel i upplägget på bilden. Men detta var mitt tredje spel i ordningen. Jag har aldrig tidigare varit i kontakt med Dead or Alive serien, men detta var lite kul att köpa på sig. Mest på grund av den uppståndelse som blev runt spelet när Bergsala beslutade att inte ta hit det till Sverige, för att någon hotade att stämma dem på högst egendomliga grunder. Men sen var ju spelet också det snyggaste grafiskt sett på konsolen hittills och det ser fortfarande riktigt bra ut. Och så var det den allra första online spelupplevelsen på konsolen för mig med .

Steeldiver: Ehh, ett minispel!? Jag vet faktiskt inte ens varför detta släpptes som fysisk utgåva. Visst det är ganska kul att ratta på reglagen och och skjuta torpeder, men det är ju så kort. Det hade platsat utmärkt som ett första nedladdningsbart spel till konsolen. Fast det är klart då hade man ju inte fått det häftiga omslaget, som faktiskt var den största anledningen att jag köpte det. En sån räfflad 3D bild som rör sig lite när man vinklar den. Vet inte riktigt vad det kallas?

Zelda Ocarina of Time 3D: Ja Zelda är ju alltid ett säkert kort. Och en upphottad version grafisk och i 3D det är ju riktigt hett. Men magin som uppstod när jag körde igång spelet första gången på N64-tiden infann sig aldrig här tyvärr. Men visst tusan är det en bra remake, inget snack om saken.

Cavestory 3D: En indie-klassiker i ny kostym och i 3D. Okej jag spelade hela spelet med 3d´n avstängd för det gav inget extra alls men herregud vilket mysigt spel och vilken musik sen. De som spelade original gratis-versionen till Pc säger att den är bättre, men jag som inte fixar att spela på tangentbord blev överlycklig att få sätta tänderna i detta.

Super Mario 3D Land: Nu börjar det ta sig rejält och de tunga titlarna har börjat släppas. Detta är underhållning på hög nivå. Blanda lite gammalt och lite nytt och sen massor med 3D effekter så har du detta spelet.  5 minuter test av spelet på Gamex 2011 räckte för att jag bestämde mig för att detta skulle stå i min hylla.

Resident Evil Revelations: Gillar man gamla skolans Resident Evil så är detta värt en närmare titt på. Trånga utrymmen, läskig stämning och stundtals riktigt taskigt med ammo. Är förmodligen det hittills grafiskt sett starkaste spelet till konsolen, det är riktigt snyggt faktiskt.

Kid Icarus Uprising:  Ett kärt återseende av Nindendos ängel Pit, men är det här verkligen Kid Icarus som man kom ihåg det. Absolut inte. detta är superfartfyllt railshooter blandat med 3:e personsskjutare och så långt ifrån ett hederligt plattformsspel man kan komma. Men oj så kul det är och massa humor och återblickar till de gamla spelen och även andra spel nämns under spelets gång. Ett fruktansvärt vanebildande online läge finns det med. Jag vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv..Bara en match till!  Det enda jag ställer mig frågande till är kontrollen i spelet, skall det verkligen göra ont att spela? Jag blev tvungen att ändra kontrollsätt till en lite stelare variant där jag styrde siktet A,B,X och Y knapparna så jag kunde hålla konsolen på ett med båda händerna, för jag pallade inte det tilltänkta spelsättet med en enhandsfattning.

Metal Gear Solid/ Snake Eater 3D:  Ja tredje delen i Metal Gear Solid serien omgjord till 3D. Kan inte säga så värst mycket om mitt senaste tillskott i samlingen för detta är fortfarande förseglat i sin plast och risken finns att det förblir så för jag sitter faktiskt med just nu med detta spel i HD version till Xbox 360 och det är föga troligt att jag kör 3d-versionen också.

Två av dessa spel kom ju faktiskt med något som Nintendo har en stor förkärlek till. Nämligen tillbehör i plast och såhär ser detta ut.

Resident Evil kom med den extra styrspaken som förvandlade konsolen till ett stort klumpigt monster, men faktiskt så funkar den fantastiskt bra till sitt ändamål. Hoppas bara nu att många spel utnyttjar den. Sen att det kommer att komma en konsol som har spaken inbyggt kan väl varenda kotte räkna ut.

Kid Icarus med sitt plast-ställ, som skulle underlätta den krampaktiga kontrollen av spelet. Funkar säkert ganska bra, men hur ofta sitter man vid ett bord spelar med en bärbar konsol? Lycka till med den plastbiten i knät på bussen eller i bilen. Jag har inte ens testa min.

Kid Icarus kom faktiskt med ytterligare ett extra tillbehör. En serie med AR-kort, såna man fick ett par stycken med till konsolen när man köpte den. Fast nu med Kid Icarus figurer på och lägger man dessa på bordet mot varandra och håller upp 3Dséns kamera mot dem så kan man se en lite strid utkämpas på bordet.  Lite småkul faktiskt. Jag fick en hel drös med kort när jag köpte spelet och jag tror att det ska börja säljas fler kort lösa framöver om man nu vill ha det.

Jag höll på att glömma att ta upp allt roligt på den nedladdningsbara sidan också. För det första så fick jag massor av spel av Nintendo som lite plåster på såren för att jag betalade dyra pengar för konsolen när den släpptes och sen bara några månader senare halverades i pris. Totalt 2o titlar fick jag ladda hem helt gratis 10 st Nes Klassiker och 10 fina spel till Gamboy Advance. Sen bjöd Nintendo även på en version av Zelda Four Swords med anledning av seriens 25års jubileum, en generös grej av Nintendo tycker jag. Än har jag faktiskt köpt något spel i e-shopen. Men det är ett par titlar jag är lite sugen på att ta hem, bland annat Metroid II till Gameboy. Fast jag väntar nog till jag känner att jag har tid att verkligen spela det.

Något som jag faktiskt har ganska dåligt med så är det vänner i min friend list på konsolen. Så jag lägger helt enkelt upp min friend code här nu. Så sitter du hemma med en egen 3Ds så lägg till mig, så kan vi kanske spela nåt ihop nån gång eller så är det bara kul att ha många vänner i listan.

Friend Code: 3523-2025-1695

Så vad har ni andra där ute för spel till era små maskiner? Har jag missat några guldkorn?  Jo jag vet, Mario Kart 7 😉

/RattPack

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

7 05 2012
SpeLinnea

Va kul att läsa! Det känns kul nu att fler spel börjar komma till maskinen som är värda. När det gäller e-shopen kan jag inte nog rekommendera Pullblox!

7 05 2012
SpeLinnea

Glömde säga att min friend code är 1590 – 5129 – 5466! Om du inte redan har Letterbox så dra ner det (gratis) från e-shopen. 😀

7 05 2012
RattPack

Tack Linnéa 🙂
Jodå jag har Letterboxen. Du menar att vi ska bli vänner och rita penisar till varandra ? 😉

7 05 2012
SpeLinnea

Självklart! Har en hel serie med snoppskämt att skicka. 😉

7 05 2012
RattPack

Bara att börja skicka nu då 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: