Lost Planet 2, lika bra som underskattat

24 08 2011

Hej på er.

De senaste kvällarna har jag (Zejiro) och RattPack spenderat på Xbox live tillsammans med Lost Planet 2. Detta var min andra genomspelning i ordningen, men den första med RattPack.

En sak som jag inte förstår med spelet är varför det är så extremt underskattat. Jag vet inte många personer som sagt att spelet är bra. Någon enstaka ute i sajberspejs och bland mina vänner kan jag räkna oss på en hand. Jag, Pasta, RattPack och Kristian som var med på vår första genomspelning av spelet. Varför? Om någon som ogillade det här spelet kan ge mig en bra förklaring till varför det här spelet inte kommit över 7/10 i snitt på Gamerankings.com så vore det kul med en utförlig kommentar om det. Hittills har man bara sett ”Det suger” överallt, utan någon vettig förklaring.

Om jag skulle gå in på vad jag tycker är bra med spelet då. För det första är det väldigt, väldigt snyggt. Grafiken var det första jag älskade med spelet. Jag gillar också arkadkänslan som infinner sig. Banorna är korta (en del banor är extremt korta) men desto fler. De flesta bossarna i spelet är sanslöst maffiga och ganska utmanande. Kontrollen är riktigt bra. Stämningen/känslan i spelet är asgrymt. Temat är skitcoolt, vem gillar inte att gå runt och skjuta sönder stora robotar och alienvarelser?

Det enda jag kan komma på som inte är speciellt bra med spelet är väl storyn som känns ungefär lika intressant som storyn i Halo-spelen.

Jämförelsevis, kan ni säga 2-3 spel i samma genre som har bättre utförande? Vilka och varför?

/Zejiro

Annonser

Åtgärder

Information

8 responses

24 08 2011
JRPGeek - En blogg om Japanska Rollspel

Har spelet fått 7/10 är det väl ändå ett bra betyg?
Nu var det ett tag sedan jag spelade LP2 men utöver en ointressant berättelse var det framförallt en bökig kontroll (stundtals), mycket buggar och lagg samt en dålig AI som var spelets större brister. Minns en strid där man ska ladda en kanon och även avfyra den. Slutade med att jag både fick ladda och skjuta då de övriga medspelarna gjorde annat. Bossarna var däremot riktigt mäktiga och spelets största behållning.

24 08 2011
zejiro

Inte bra nog, om du frågar mig. 😉 Det ligger och pendlar mellan 5.9 och 6.9 på Gamerankings. Jag skulle ge det en stark åtta.

Jag vet vilken strid du menar (fetaste bossfighten genom alla tider om du frågar mig!) och visst, AI’n är väl inte superklyftig just i det momentet, men de sköter sig hyfsat tycker jag ändå. De hämtade ammunition, jag roterade och sköt med kanonen och RattPack hämtade ammunition, laddade den och reparerade kanonen.

Tanken med spelet är väl att man ska spela det i kooperativt läge. Alla som äger Lost Planet 2 borde skaffa ett par vänner som också äger det. 🙂

24 08 2011
JRPGeek - En blogg om Japanska Rollspel

Håller med om att Co-op höjer upplevelsen. Testade att spela co-op offline någon timma och som med de flesta spelen blir det roligare när man är två. Tyvärr blir skärmarna störande små som i Resident Evil 5.

24 08 2011
zejiro

Jag har inte spelat co-op offline. Optimalt är ju att köra online. Split screen är en styggelse i de fallen det är möjligt att undvika. 😛

24 08 2011
SpeLinnea

En av de största anledningarna till att jag inte spelade igenom det med Starfighter är för splitscreenen är så otroligt dassig. Tror alltid den typen av splitscreen är ett skämt när jag ser det. Jag gick dock in och hjälpte honom i det uppdraget ni nämner med kanonavfyrningen.

Jag kan inte säga mer då jag inte spelat spelet själv, men var det bara jag som reagerade på hur meckig menyn var?

25 08 2011
zejiro

Gå online. 😉 Folk bits inte!
Hmm jag tycker inte menyn är så meckig. Lite annorlunda, men. ^^

28 08 2011
Ina

Nu var det ju ett bra tag sedan jag spelade, men jag länkar ändå min ”förklaring” (recension) så du kan få läsa varför jag gav det ett lägre betyg 🙂
http://www.eurogamer.se/articles/lost-planet-2-recension

Mitt allra största problem är nog att det är så himla co-op-fokuserat att det öht inte fungerade att spela själv. En stor miss. Min recension skrevs (som många andras) när det var sprillans nytt, kostade 700 spänn i svenska butiker och är menad att ta upp alla delar av spelet och ge betyg därefter. Skulle någon fråga mig idag om det är värt att plocka upp för onlinespelande med vänner skulle jag nog säga ja. 🙂

Kanske värt att plocka upp själv för att se om de ändrat nåt. Du säger att banorna är korta tex, men när jag spelade var man tvungen att spela ett helt kapitel i taget om man inte ville spela om, och de var ju riiiktigt långa. O:
Sambon påminde mig nu att det kom en gigantisk patch ett tag efter release. Han tyckte det var fruktansvärt vid release, men spelade det (klarade det) och tyckte att det var kul för inte så längesen. Så det verkar som en hel del fixats. O:

Såå… spelet var kasst vid release men inte lika mycket nu, därav låga betyg som hänger kvar 😉

28 08 2011
zejiro

Hmm ja, jag spelade det ju inte precis exakt när det släpptes utan några månader efteråt. Är ju inte omöjligt att det var p.g.a. patchen som jag gillade spelet mer då. 🙂

Nu kan jag ju inte säga hur det var före patchen, men nu behöver man ju i alla fall inte spela igenom ett helt kapitel innan man avslutar, utan en… del…av… kapitlet. Spelet är ju ganska knepigt uppbyggt. Det är uppdelat i 6 kapitel som i sin tur är uppdelat i ett antal olika delar (de flesta har tre delar), men varje del är även den uppdelat i några banor. De banorna menar jag det är som är korta. 🙂

Men som helhet är kapitlen ganska (lagom) långa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: