Det gör ont även när småflickor slåss

14 06 2011

Efter att ha ägnat ett par dagar åt det omtalade Dead or Alive: Dimensions till 3Ds, så kan jag bara konstatera att det gör precis lika ont när en liten späd flicka med stora tuttar klipper till dig  som det gör om en hunk med svällande muskler ger dig en snyting. För det är antingen eller i detta spelet, stora muskler eller stora bröst eller ja en LÅNG näsa får man stöta på också.

Att spelet blivit så omtalat med barnpornografi och att flickorna är så lättklädda förstår jag inte. Visst dom kvinnliga karaktärerna har bröst som guppar och man kan skymta en trosa under kjolen när dom trillar omkull, men vad skulle det visats istället för trosor? Skulle dom ha shorts på sig under kjolen?  Sen tycker jag att dom allt som oftast har väldigt mycket kläder på sig, en del utstyrslar känns inte alls direkt anpassade för att slåss i.

 

Lättklädd?

Sen beträffande åldern på tjejerna så hittar jag inte nånstans i spelet att dom skulle vara mindreåriga. Det enda jag kan se på dom tre som debatten gäller är ålder okänd.

Nog om detta nu. Nåt som jag tycker är mycket mer relevant är att spelet är riktigt snyggt och att man faktiskt får en liten aning om vad 3Ds:en går för. Hur det är är att spela som fightingspel i sig känner jag mig inte riktigt som rätt man att uttala mig om då jag inte är jättebevandrad inom den genren. Det enda jag kan säga är att jag tyckte det var enkelt att komma igång och att det funkade alldeles utmärkt att ta sig genom spelet med bara lite enklare slag och spark kombinationer och ett och annat tufft kast. Men känner man sig riktigt skillad så finns det ganska häftiga moves att utföra. Vill man så kan man även spela spelet enbart med touch-skärmen och helt enkelt trycka på färdiga slagkombinationer med stylusen, men detta var inget som föll mig i smaken.

Många av spelets banor är interaktiva också så man kan kasta ner sin motståndare får berg och byggnader och fortsätta fighten där, förutsatt att personen inte dör då för det tar ganska hårt på livmätaren att bli utslängd. Man kan också aktivera lite specialrörelser beroende var på banan man befinner sig, typ nära en vägg så kan man dänga motståndaren i väggen och lite sånt.

Som spelare så får du ganska många spellägen att välja på. Det finns bland annat ett Chronicles Mode där du får som spelet själv beskriver det ta del av hela Dead or Alive´s  Episka story. Om den är så episk kan ju diskuteras men man får se väldigt mycket mellansekvenser och striderna fungerar lite som en tutorial typ. Inget svårt alls att ta sig genom. Sen finns det ett Arcade och ett Survival mode också som jag tror inte behöver någon närmre förklaring vad det är. Vill du spela online så funkar även detta väldigt smidigt, även om det inte har gått nåt vidare bra för mig i dom matcher som jag provat.

Sammanfattningsvis så tycker jag att detta är ett helt ok fightingspel som jag tycker är klart värt att titta närmre på. Om inget annat för att kanske ge mig lite pyngel i en online-match?

/RattPack

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: