Fem heta tips!

30 10 2010

Hallå!

Såhär i höstmörkret tänkte jag att många av er kanske sitter och inte riktigt vet vad ni ska spela. Då kommer jag som en ståtlig riddare på en vit häst och räddar er ur misären med fem tips på riktigt sköna spel att mysa med. Ett par av dem kanske är lite halvsvåra att få tag på (om man inte är av den arten som väljer att ladda ner sina spel, men det hoppas jag att ni inte är!), men de är värda mödan.

Hett tips #1
Perfect Cherry Blossom – PC


Perfect Cherry Blossom är ett shoot ‘em up av det mysiga slaget. Det ingår i en spelserie som heter Touhou och är det sjunde spelet i serien. Du väljer mellan ett par söta, japanska karaktärer med olika kvaliteter. Det som gör touhou-spelen (och framför allt Perfect Cherry Blossom) så bra är… det mesta som har med spelen att göra! Det har ett roligt poängsystem, musiken är väldigt mysig, grafiken är bland det vackraste jag sett. Allting är jättetydligt och färgerna är mysiga som bara den! Men det roligaste av allt är alla skottmönster. Här är det inte tråkiga raka skott som kommer emot dig. Nej nej, här bildar skotten olika former i alla regnbågens färger. Perfect Cherry Blossom är dessutom ganska nybörjarvänligt. Nå, det är inte helt lätt.. verkligen inte. Men du tilldelas många extraliv och det är lättare än genomsnitt-shmupet. Det är ett PC-spel som man får importera från Japan.

Hett tips #2
Tales of the Abyss – Playstation 2


Tales of the Abyss, som många säkert missat, är ett spel i den ganska stora Tales-serien. Det kom aldrig till Europa, tråkigt nog. När jag klarat det utnämnde jag det till tidernas bästa spel. Riktigt så bra är det inte, insåg jag snart. Men det är riktigt, riktigt bra. Storyn är väl det som framförallt lockar i detta action-RPG, men även fightingsystemet och den perfekta kontrollen drar upp betyget. Ganska långt spel, det tog mig 52 speltimmar att klara om jag inte minns fel. Borde inte kosta så mycket på eBay, ett par hundra skulle jag tro. Men ska ni spela det förutsätter det ju att ni har en chippad, eller amerikansk, PS2a. Go import!

Hett tips #3
Mini Ninjas – Playstation 3, Xbox 360, PC


Mini Ninjas är precis vad det låter som! Du spelar som mini ninjas, kort och gott. Det är ett actionspel med söta ninjor. För den som tycker att Ninja Gaiden-spelen är alldeles för hardcore och svåra så är Mini Ninjas ett bra val. Du börjar som en ninja som ska ut på äventyr för att stoppa ondskan som finns i landet och rädda dina tillfångatagna mini ninja-vänner. Efter att du räddat en ninja kan du spela som denna och således använda dennes vapen. En har en pilbåge som vapen, en har tigerklor o.s.v. Riktigt lättsamt och mysigt spel med fin grafik och skoj humor. Håll er dock borta från Nintendo DS-versionen (listade inte ens den här ovan) till en början. Den är totalt genomvidrigt dålig. Dessvärre verkar den versionen vara väldigt annorlunda från huvudversionen (ett helt annat spel tror jag), så jag känner mig illa tvungen att spela igenom även den versionen.

Hett tips #4
Castle Crashers – Xbox Live Arcade, Playstation Network


Tycker du om sidscrollande beat ‘em ups med bajshumor? Då är Castle Crashers spelet för dig! Du spelar som en riddare (eller vad man ska kalla dem) och tar dig igenom massor av olika banor. Det finns en väldigt stor arsenal av vapen att använda och spelet har en del RPG-inslag. Du levlar upp din karaktär och får placera ut extrapoäng efter vissa banor på vad du vill levla upp. Varje karaktär har en sorts magi man kan använda och levla upp. Du kan hitta olika djur som följer med dig som medhjälpare och varje djur har en färdighet, ett djur kanske gör att du tar mer skada på fienden, ett annat hjälper till att attackera o.s.v. Plus för enkel, men stilig grafik och ett fantastiskt soundtrack! Ett säkert kort att döda flertalet timmar med!

Hett tips #5
3 on 3 NHL Arcade – Xbox Live Arcade, Playstation Network


Man behöver inte vara en sportfantast för att kunna älska 3 on 3 NHL Arcade! Precis som det låter är det ett NHL-spel med arkadtappning där lagen bara har tre spelare vardera (plus målvakt). På en relativt liten rink åker man omkring och lattjar runt. Regler? Nej, tack. När du gör mål blir det ingen direkt avblåsning utan 2 sekunder senare släpps pucken ner bakom målet pucken åkte in i och spelet fortsätter. Genom att tackla motståndaren ploppar det upp power-ups av olika slag på isen. En krymper motståndarens målvakt, en gör din målvakt gigantisk, en gör att du åker supersnabbt, en gör att du skjuter stenhårt o.s.v. Sanslöst roligt partyspel, som spelas bäst online eller mot en kompis.

Mycket nöje!
/Zejiro

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

30 10 2010
Gazimaluke

Alla säger att Castle Crashers är superskoj. Och så har vi jag som avskydde spelet när jag testade det.

30 10 2010
Zejiro

Vadan detta? Spelade du ensam?

4 11 2010
Gazimaluke

Nej, men jag va säkert trött och så är jag osäker på om jag någonsin gillat den typen av spel.
Men det är ett av de där spelen jag vill tycka om, men så bara går det inte.

31 10 2010
EKKen

Mini Ninjas får man ta och spela snart 😀

31 10 2010
zejiro

Det tycker jag absolut! 🙂 Det är ett ganska kort spel så det är inte många timmar man behöver lägga på det. Men det är alldeles lagom långt för ett sånt spel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: